Vorige Start Volgende

Onze meest favouriete Links/Adressen:
Nederlands Stamboek voor IJslandse Paarden
De site van het Nederlands Stamboek voor IJslandse Paarden. 
Tolt.nl De site voor iedere IJslanderliefhebber/de "IJslander-startpagina".
Website van stoeterij Hólakot op IJsland. Aanbod van IJslanse paarden in alle leeftijden en trainingsfases!
Website van Ludvikov Horses & Holiday van Hefziba en Gideon in Tsjechië! Een Pension, Camping en Manege met IJslanders! Onder vakkundige beleiding op een IJslanders genieten van een werkelijk schitterende omgeving! Een echte aanrader!
Het 'IJslanderforum'. Een druk bezocht forum van en voor fanatieke IJslanderliefhebbers!

De Groesplaat. Luchtfoto door Ernst-Jan van Haaften

De site van Jacqueline. Beheerder van begrazingsgebied "De Groesplaat". Op deze site kun je naast informatie over dit begrazingsgebied ook de pagina's van de andere begrazingsgebieden van het NSIJP vinden (met op iedere pagina een link naar een online fotoalbum van het genoemde begrazingsgebied!) en info over haar eigen IJslandse paarden en Soay schapen!
Hestagaman De IJslandervereniging van Noord-Holland.
diergeneesmiddel.nl Internet winkel voor diergeneesmiddelen. Onder andere voordelige wormenkuren voor paarden! 
  De site van de Langhusfarm in IJsland. Gangen en training, kleuren, geschiedenis en namen. Alles uitvoerig beschreven in het engels! Absoluut de moeite van het bezoeken waard!

Site van de familie Peperkamp over hun IJslanders en hun mini stoeterij in wording..... Frá Ţćgilegum Hestum!
Paardenservice Site van Hans Arends, natuurlijk bekapper. Hans verzorgt cursussen natuurlijke hoefverzorging, is verantwoordelijk voor de Nederlandse vertaling van het boek "Making Natural Hoofcare Work for you" van Pete Ramey. Deze site heeft ook een eigen webwinkel waar onder andere hoefbekap gereedschap en Barefootzadels te bestellen zijn!
Islandpferdehof Niederrhein Islandpferdehof Niederrhein van Mattes en Kerstin. Inmiddels het 'thuis' van Gísli, Mímir, Helmingur en Sigauni (te koop... en een fantastisch paard!!!!).

Website van Fotografe Iris Fernée!
Site van Frá Ćgir (Kaatsheuvel/Bernsehoef). Onder andere begrazing voor IJslandse paarden, veulens, merries, hengsten en oudere IJslandse paarden die een langere periode op vakantie kunnen/moeten onder leiding van Ineke Melse. Ook georganiseerde menritten met IJslanders en informatie over hun fokkerij voor IJslandse honden.
Stoeterij Groot MaarslagElma Middel Elma Middel van Stoeterij Groot Maarslag te Mensingeweer is Nederlands importeur van de Sensation Ride. Een inovatief boomloos zadel met veel mogelijkheden voor de ruiter! Zoals aanpasbare stijgbeugelophanging, verstelbare kniewrongen en opvulbare kamers.
De site van Esmee over haar paard Rák von Ellenbach. Rák is de moeder van verschillende fokproducten van Frá Skjalaritara! Onder andere de aan de hand goedgekeurde hengst Skári frá Skjalaritara.
www.gangenpaarden.nl Alle gangenpaarden tot in detail (met mooie foto's) beschreven!

Vakantie?
Wilt u uw paard meenemen op vakantie en zou u met uw paard willen rijden door de bossen van de Veluwe in Gelderland? Of wellicht een deel willen rijden van het "Veluwe Trail"? Dan is de minicamping Jagtlust van de heer Vosselman te Epe misschien een optie. De paarden hebben hun eigen wei en/of stal en u kunt bivakkeren in uw eigen tent/caravan of u kunt terplekke een caravan huren. In de omgeving zijn veel ruiterpaden en ook aangespannen kunt u hier heerlijk rijden. De camping ligt midden in het bos en de ruiterpaden beginnen direct bij de camping! Ook is deze camping het overwegen waard als u deel wilt nemen aan de Eper vierdaagse (zie de linklijst)! Natuurlijk kunt u ook zonder paard terecht bij de MiniCamping Jagtlust om van de Veluwe te genieten. Om te reserveren neemt u contact op met:
MiniCamping Jagtlust
Dhr. Henk Vosselman
Jagtlustweg 6
8162 NJ te Epe
Telefoon: 0578-615137

 

U wilt uw link ook graag vermeld zien op deze site, heeft u suggesties, op en/of aanmerkingen, of werkt een link niet (bv. bij het aanklikken van een naam van een paard wordt u niet doorverwezen naar www.tolt.nl)? Meld dit aan: Wieke, webmaster.

Email: