Voor Fra Therra bieden wij aan:

Te koop: Sörli frá Skjalaritara NL2007100067


M. Sćla frá Skjalaritara
V. Háblesi frá Skjalaritara 

Deze grote bijna 7 jarige en gemakkelijke 4-ganger ruin (1.44) is te koop. Vindt aandacht fijn, is nieuwsgierig en erg lief. Heeft geen eczeem en heeft een goed regelbaar temperament. Geen 'heethoofd'! Is gemakkelijk in de kudde en vindt op stal staan ook geen bezwaar. Hij is alles gewend.

Hij heeft 4 goed gescheiden gangen, maar op dit moment heeft de tolt nog wat werk nodig maar is zeker aanwezig. Hij is goed dressuurmatig doorgereden en kent alle oefeningen. Hij heeft wel een consequente ruiter nodig die hem vertelt wat de bedoeling is. Is goed verkeersmak. Is alleen of in een groep te rijden. Geen stalondeugden en makkelijk te laden en kan warm of koud beslagen worden. De laatste jaren met name zonder ijzers gereden. Kortom een erg leuke vent die een nieuw baasje zoekt!

Zijn moeder, Saela woont op dit moment bij Gideon en Hefziba van Ludvikov Horses and Holiday in Tsjechie en is een van de favoriete rijpaarden van de webmaster van deze site. Een heerlijk ongecompliceerd paard met een werkelijk fantastische tolt. Meer dan voldoende looplust zonder drammerig te zijn.


 


Prijs: €4100,-
 

 

 

Wij vinden het leuk om af en toe wat te horen van de Frá Skjalaritara paarden. Mocht je als eigenaar van een Frá Skjalaritara paard (hoeft niet persé een fokproduct te zijn van Frá Skjalaritara, maar ook de paarden die in eigendom geweest zijn van Frá Skjalaritara), het leuk vinden om je paard hier op de site te zien, stuur me dan een e-mail met een foto!

Klik hier!

Wil je ons alleen op de hoogte brengen hoe het met je Frá Skjalaritara paard gaat (wat we heel leuk vinden!) en NIET op de site gezet worden, vermeldt dat dan even in je e-mail!

Verkocht:

Mánadís frá Ţćgilegum Hestum NL2008200097

 


Betekenis: Maangodin
Geboren: 18 juni 2008
Kleur: Donkerbruin bont met kol
m: Andvaka frá Veruleiki
v: Gísli frá Skjalaritara
Gangen: 5-ganger
Eczeem: Nee
Plaats: Islandpferdehof Niederrhein te Rheurdt Duitsland

Veel tölt!

Vriendelijk coöperatief karakter, beeldschoon paard met hele lange manen! Manadis is in het najaar van 2012 voorzichtig ingereden en heeft de maanden december, januari en februari kunnen genieten van een welverdiende vakantie! In maart is de opleiding hervat en Mánadis is inmiddels goed in en doorgereden. Super verkeersmak en goed stabiel. Mánadis biedt naast stap, draf en galop ook tölt aan in langzaam en snel tempo. Ze is een 5-ganger met goed gescheiden gangen. Uiterst comfortabele tölter. Door persoonlijke omstandigheden is Mánadis met Mattes en Kerstin meegegaan naar hun Islandpferdehof Niederrhein te Rheurdt, Duitsland. Mattes en Kerstin zijn uiterst bekwame instructeurs en trainers die een paard trainen met respect voor het paard, rust en belonen.

Verkocht!

Verkocht!

Alfa Romeo frá Ţćgilegum Hestum

Betekenis: jongensnaam, eerste liefde
Geboren: 15 mei 2012
Kleur: zwart bont met kol en sneb, mogelijk homozygoot
Gangen: vermoedelijk 5-ganger, veel tölt!
Eczeem: Nee
M:
Manadis frá Ţćgilegum Hestum
V: Demantur frá Sauđarkróki
Plaats: NSIJP Begrazing 'De Lokker' te Sprundel tot 2015

Romeo, zoon van de hier boven genoemde Mánadis en de knappe Demantur f'rá Sauđarkróki van Lexkesveer was in het begin een schuchter veulen. Veel tölt, ook draf. Hij is nu aanhankelijk, niet opdringerig maar wel nieuwsgierig en laat zich niet snel van de wijs brengen. Een leuke knul.  Romeo woont in het NSIJP begrazingsgebied de Lokker bij Sprundel waar hij tot zijn derde (en misschien zelfs 4de levensjaar) kan blijven. In het begrazingsgebied de Lokker is het overigens ook mogelijk om een hengst, in de herfst voorafgaande van het voorjaar dat hij weer naar huis gaat, 'staand' te laten castreren!

Verkocht!

Skirnir heeft een nieuw baasje!

3 maart 2013, het laatste 'Marjo paard' verkocht. Een week later is Skirnir door de dierenarts klinisch goedgekeurd en vandaag, zaterdag 16 maart met Renilde en Harry verhuisd naar Hooge Mierde. Heel veel plezier met deze zeer knappe jonge man Renilde! We hopen in de toekomst nog van jullie te horen!!!!!

Langs deze weg feliciteren we alle eigenaren van alle Frá Skjalaritara paarden met hun prachtige IJslanders en van de verkochte drachtige merries met hun super leuk gelukte veulens!

Mocht u vragen hebben over uw Frá Skjalaritara paard (geschiedenis, veulen foto's e.d.) kunt u terecht bij Wieke! klik hier...

Voor IJslandse truien kunt u het best, via Facebook, contact opnemen met de breidames in Bergen.

Om de pagina te kunnen zien moet u 'lid' worden van de groep:

Breigroep Bergen Noord-Holland

of

IJslandsetruien - Breigroep Bergen Noord-Holland

 

1 november 2012.  Flćkja is inmiddels verhuisd naar 'der Hof Dohlenweide' in Bocholt Duitsland. Martine und Flćkja wir wünschen ihr beide viel Gluck zusammen!
 

Inmiddels zijn we bijna 2 jaar verder sinds Marjo ons ontvallen is. We missen haar nog iedere dag.... maar we voelen haar in haar paarden.... Dankbaar dat er zoveel prachtige paarden met de achternaam Frá Skjalaritara rondlopen waar we haar liefde voor dit prachtige ras in terug zien!

In 2012 zijn we de 100 Frá Skjalaritara nakomelingen gepasseerd... you did well meisje...


Frá Skjalaritara is een stoeterij voor het IJslandse Paard, gevestigd in Egmond aan den Hoef, in de kop van Noord-Holland. Door het ontvallen van Marjo is het paarden bestand gereduceerd tot 2 merries. Mýsla en Frelsi Draumsýn. Misschien over een paar jaar nog een Frá Skjalaritara veulentje?

Frá Skjalaritara 

E-mail: simaro@xs4all.nl
 

Hyperlinks naar tolt.nl zijn helaas allemaal 'gebroken'. Even niks aan te doen.

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 21 februari 2014